Следвайте Гласове в В края на 2022 година американската компания OpenAI

...
Следвайте Гласове в В края на 2022 година американската компания OpenAI
Коментари Харесай

Чат ботът ChatGPT вече не може да бъде забранен в училищата

Следвайте " Гласове " в 
В края на 2022 година американската компания OpenAI даде на всички за гратис прилагане чат бота ChatGPT, който може да генерира текст на всевъзможни тематики при подадена поръчка от потребителя във тип на текст. Регистрирайки се в уеб страницата, всеки може да поддържа връзка с този мощен изкуствен интелект, както и да го накара да изясни всяка една тематика с елементарни и елементарни думи. Да напомним, че тази невронна мрежа без никакви проблеми взема решение и в детайли изяснява решенията на всевъзможни задания от математическите олимпиади. А в биологията, химията и изключително програмирането, ChatGPT е съвършен.

Тук не става въпрос за даването на информация, открита в Глобалната мрежа, а за основаването на изцяло неповторим текст. Невронната мрежа ChatGPT може да генерира информативни публикации, да композира стихове, да измисля вицове и даже да написа учебни  съчинения и есета, като след натискане на бутона за освежаване изкуственият разсъдък основава ново съчинение на заложената поръчка, което е построено от напълно други думи, само че е на напълно същата  зададена от потребителя тематика. Той е изключително добър в есетата на британски език, което доста тормози американските учители. Те желаят да са сигурни, че чат ботът ChatGPT ще бъде  забранен и ще стане недосегаем за учениците, тъй като поради него те стават безусловно мързеливи. Някои  специалисти и специалисти са изцяло сигурни, че никой няма да може да забрани тази невронна мрежа в учебните заведения, а и освен там.
 

В края на предходната седмица авторитетното издание New York Times разгласява забавна публикация, в която се изяснява за какво пишещата съчинения и есета невронна мрежа към този момент не може и няма да бъде неразрешена в учебните заведения и другите образователни заведения. Автор на материала е Кевин Рууз, който обръща внимание на сериозните опасения по отношение на опциите на чат бота. Той е прочел пред преподавателите лекция за вероятната акомодация на изкуствения разсъдък в образователния развой, само че всички присъстващи са се интересували единствено от новата невронна мрежа ChatGPT на OpenAI, която написа съчиненията, есетата и даже стиховете вместо учениците, които единствено ги преписват и получават доста положителни оценки без съвсем нищо да вършат.

 

Американските учители са мощно обезпокоени от това, че невронната мрежа написа съчиненията вместо учениците, които единствено ги преписват
Базираният на мощен изкуствен интелект чат бот ChatGPT освен написа чудесни съчинения, само че и написа сорс код на всевъзможен програмен език, като даже най-подробно разказва всеки ред в жанр на най-съвършен дебъгер. Така да вземем за пример, може да му бъде заложено да напише стратегия калкулатор на програмния език Python и той доста бързо ще я напише. Остава единствено този код да бъде заимствуван и стартиран. Всъщност в тази област ChatGPT е най-силен, като даже може да портва дадена стратегия от един език за програмиране към различен.
Но през изтеклите десетина дни стана ясно, че ChatGPT може с елементарни елементарни думи да разказва и най-сложните процеси и феномени. Именно това мощно възмути преподавателите, които съществено се тормозиха, че тази невронна мрежа може да ревизира домашните и класните работи на учениците, както и да разяснява позволените неточности по един по-разбираем, по-дълбок и по-убедителен метод.
 

Разговаряйки с преподавателите Кевин Рууз внезапно е схванал и му е станало ясно, че невронната мрежа ChatGPT и нейните аналози към този момент е невероятно да бъде неразрешена в учебните заведения. Ето за какво учителите просто би трябвало да свикнат с тази технология и да създадат съответните промени в преподаването на своите уроци. Всъщност, единствено за един месец ChatGPT извърши същинска гражданска война в редица области, като от тази обстановка всички може доста добре да се възползваме. Учителите също.
Първо, тази невронна мрежа за генериране на комплицирани, логичен свързани и смислени текстове не може да бъде неразрешена по чисто механически аргументи. Някои образователни заведения на Съединените щати блокираха ChatGPT на учебните компютри. Но нищо не пречи на учениците да употребяват VPN или просто да влязат в уеб страницата на OpenAI благодарение на своите смарт телефони или някое друго мобилно устройство. А и тази невронна мрежа повече се употребява у дома, където учителите не могат да реализират надзор като в учебни заведения.
 

При блокиране на ChatGPT в учебните компютри нищо не пречи учениците да употребяват своите смарт телефони за връзка с този изкуствен интелект
Някои учители се пробват да разпознаят написаните от невронната мрежа текстове благодарение на профилирани софтуерни принадлежности. Така да вземем за пример, особено за учителите бе стартирана онлайн услугата GPTZero, която може да разпознава написаните от ChatGPT текстове. Но тази система може напълно елементарно да бъде излъгана посредством потреблението на синоними и перифразиране на някои фрагменти на текста.
В бъдеще OpenAI би могла да маркира текстовете на ChatGPT благодарение на някакви водни знаци или нещо друго, което ще затрудни потреблението на тази невронна мрежа за училищен съчинения и есета. Само че логаритъмът GPT, на който се базира този чат бот, може да се употребява за основаването на негови клонинги, които няма да поставят каквито и да било водни знаци във тип вероятно на специфични знаци. От друга страна, в този момент се приготвя излизането на платена версия на ChatGPT с име ChatGPT Pro, в която сигурно няма да има реклами и специфични знаци играещи ролята на водни знаци.
 

Но тази технология се развива толкоз бързо, че редица учители към този момент не желаят да се борят с ChatGPT, а да го употребяват. Тази невронна мрежа в действителност основава проблеми, само че учителите не желаят да враждуват със своите възпитаници. Много по-добре е тази нова технология да бъде призната и обстановката да бъде обърната в изгода за всички.
Този развой към този момент стартира. Учителката по британски език Чери Шийлдс (Cherie Shields) постъпи точно по този метод. Един от нейните най-интересни уроци е когато помолила учениците да употребяват ChatGPT, с цел да основат основите на есе, в което се съпоставят две литературни творби. Учениците са получили главните основани от чат бота небрежно нахвърляни фрази, само че по-късно на ръка са написали своите есета. Според Шийлдс, този метод задълбочава разбирането на урока от страна на учениците. По време на този развой те са се научили доста по-добре да взаимодействат с изкуствения разсъдък, което е значимо, тъй като с цел да да получиш правилния отговор, би трябвало да знаеш по какъв начин да зададеш съответния въпрос или поръчка, което не е толкоз просто – с цел да зададеш верния въпрос би трябвало да знаеш огромна част от отговора, а и да разбираш написаното в отговора.
 

Напълно е допустимо един ден невронната мрежа ChatGPT да стане извънредно мощен инструмент в ръцете на преподавателите. Точно както стана образован асистент на програмистите и разработчиците
Понякога отговорите на ChatGPT са погрешни, с помощта на което учениците могат последователно да развиват своето сериозно мислене, което е значимо за образователния развой. За да стартират да употребяват ChatGPT в своя изгода преподавателите могат да дават на своите възпитаници такива домашни, в които би трябвало да се оцени до каква степен правилни са отговорите дадени от ChatGPT. По този метод учащите последователно ще се научат да ревизират подадената им информация.
И най-после, създателят на тази забавна публикация обръща внимание на това, че през идващите години невронните мрежи и изкуствените интелекти ще продължат стремглаво да се развиват. В напълно близкото бъдеще децата ще живеят в общество, в което изкуственият разсъдък е станал всеобщ. И е по-добре занапред да стартират да се учат по какъв начин най-добре да взаимодействат с него.
По всичко проличава, че невронните мрежи за генериране на текст на всевъзможни тематики очевидно ще окажат голямо въздействие на просветителната система, освен това в най-близко бъдеще. Дали би трябвало да ги забраним или е по-добре към този момент да привикваме с тях?

Източник: kaldata.com
 
 
 
 
14 Яну 2023178513 Яну 202311213 Яну 202352812 Яну 202367111 Яну 202333011 Яну 202362КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023309211 Яну 2023108517 Яну 202314128 Дек 2022944
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР